vrijdag 6 juni 2014

De selfies van Milou Schiepers


De kraan
De kraan is een soort buisje waar water uitkomt. De kraan kan je uit en aan zetten, je kunt de druk in de kraan klein en goot maken dus je kunt hem harder en zachter zetten. Uit de kraan kan drinkwater komen of water dat niet schoon is. In Nederland komt uit bijna iedere kraan schoon drinkwater. Maar bijvoorbeeld in Afrika komt er geen schoon drinkwater uit de kranen. Je kunt uit de kraan meestal ook warm en koud water laten stromen, dat ligt er maar aan wat je op dat moment nodig hebt. 
Waarom ik de kraan heb gekozen?
Ik heb gekozen voor de kraan want over honderd jaar heb je de kraan nog altijd nodig denk ik. Je gebruikt de kraan op één dag best vaak. Je gebruikt het om thee te zetten, handen te wassen, schoon drinkwater enz. Bijna overal staat er wel een kraan of iets wat er op lijkt. Ik zou niet weten als ik over honderd jaar er nog ben waar ik anders mijn drinkwater vandaan kan halen dan bij een kraan. Dus ik denk dat het over honderd jaar nog belangrijk is dat kranen er zijn. Zodat iedereen daar zijn drinkwater vandaan kan halen.

De lucht
De lucht is onzichtbaar. Het bestaat uit allerlei verschillende soorten stoffen. Het is belangrijk dat er een schone lucht is. Van vervuilde lucht kunnen mensen ziek worden en sterven. Een gezonde lucht zorgt ook dat we ons beter kunnen concentreren. Zonder lucht kunnen mensen niet bestaan. Lucht ademen we iedere dag in en uit. Lucht zorgt er voor dat de mens en dieren in leven blijven dus zonder een gezonde lucht kunnen we niets.
Waarom ik het gekozen heb?
Ik heb gekozen voor de lucht want als er geen lucht zou zijn over honderd jaar zouden wij niet meer leven. Lucht is belangrijk voor de mens en dieren. Over honderd jaar dus ook nog. Zonder de lucht zouden we niet meer leven en zou ik dit verslag niet kunnen maken.
De Aachener Dom 
De Aachener Dom ligt in Aken. De Dom van Aken is een van de beroemdste monumentale bouwwerken van het avondland. Het is de kerk waar meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond, de begraafplaats van Karel de Grote, belangrijke bedevaartskerk en sedert 1930 kathedraal van het bisdom Aken. De kerk is ingewijd in het jaar 805 en in totaal zijn hier 31 koningen gekroond, waarvan Otto I de eerste was. De dom was 1978 het eerste Duitse bouwwerk dat van de UNESCO de status van bijzonder cultuurgoed verkreeg.
Waarom ik de Dom van Aken heb gekozen?
Ik heb de Dom van Aken gekozen omdat als je naar Aken gaat, dat je dan aan de Aachener Dom denkt. Als je de stad in loopt zie je de Dom al liggen. Ik ben er zelf ook geweest. De Dom van Aken is heel gedetailleerd en dat is ook zo mooi aan de kerk. Het is het middel punt van Aken. Ik denk dat Aken over honderd jaar nog altijd bekend staat om zijn mooie kerk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten