dinsdag 13 mei 2014

Selfies van Nic Bennett


Selfie 1: de fiets
Een fiets is een voertuig dat door spierkracht wordt aangedreven. De hedendaagse fiets bestaat uit ten minste twee wielen, een frame, een zadel, een stuur en een trapas met pedalen. Sommige fietsen hebben een (hulp)motor. Tot 1966 was de wettelijke term in Nederland rijwiel. Het grootste deel van de fietsen heeft een kettingaandrijving, hoewel een asaandrijving of riemaandrijving ook mogelijk zijn. Van de fiets zijn andere vervoermiddelen afgeleid, zoals de vooral in Azië populaire riksja en becak, en enkele gemotoriseerde varianten die als uitvindingen een "eigen" leven zijn gaan leiden: de bromfiets, snorfiets, scooter en motorfiets.

Waarom dit over 100 jaar nog belangrijk is?
Mensen gaan graag een stukje fietsen, ze gaan dan een stukje fietsen en gaan dan ergens picknicken of op een terrasje. Een familie dagje uit.
Met de fiets kan je overal makkelijker komen dan met een auto. Als je korte afstand moet neem je meestal een fiets als het mooi weer is. In een stad zal je sneller een fiets nemen dan een auto, want op sommige plekken kun je niet komen met een auto.
De fiets is ook belangrijk omdat je dan beweegt, want tegenwoordig eet iedereen meer en beweegt iedereen ook minder.

Selfie 2: De schop
Een schop is een stuk gereedschap dat gebruikt wordt voor graafwerk en voor het verplaatsen van zand, grind, grond of ander los materiaal, zoals graan. De schop heeft in hoofdzaak twee delen: het blad en de steel. Een schop met een holling, waardoor grond er goed op blijft liggen, wordt gebruikt voor het opscheppen. Je kan er prima grond mee verplaatsen. Om het begin van een kuil te maken is een schop met een recht blad beter geschikt.

Waarom het over 100 jaar nog belangrijk is?

Met een schop graaf je meestal een gat. Als je een huis wilt maken moet je eerst een fundering hebben. Daarom graaf je een gat op de plek waar het huis moet komen, en dan stort je beton. Zonder een schep zou dit veel lastiger zijn. Mensen gebruiken een schop al honderden jaren voor het bouwen of voor landbouw. Zonder een schop zou alles een stuk lastiger zijn en zou alles veel langer duren.
Selfie 3: glas
Glas is een vaste stof. De bekendste verschijningsvorm is het kleurloze glas zoals dat voor vensterglas en drinkglazen wordt gebruikt. Dit glas bestaat voornamelijk uit de stof silica of siliciumdioxide.
Hoewel glas geen kristalstructuur heeft, heeft het met veel kristallen gemeen dat het doorzichtig is en het licht breekt. Een bekende glassoort, voor gebruiksvoorwerpen, maar vooral voor siervoorwerpen, wordt wel kristalglas of kortweg kristal genoemd. Het verschil tussen glas en kristal is gedefinieerd op basis van het loodgehalte. Het taalgebruik houdt zich niet altijd aan formele definities: in sommige talen, zoals Spaans, is cristal  een woord voor gewoon glas.


Waarom glas over 100 jaar nog belangrijk is.
Door glas kan licht ergens binnen schijnen, maar kan de kou/ warmte niet naar binnen. Daarom we zullen misschien over 100 jaar niet meer leven in huizen, maar licht moet ergens vandaan komen en de zon is de meest bekendste. In glazen flessen of potten kan je ook alles goed bewaren. Het nadeel van glas is dat het zeer gevoelig is en als je het dus laat vallen breekt. Glas zal dus nog erg belangrijk blijven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten