woensdag 28 mei 2014

De selfies van Lisa van Haandel

Vriendschap

Wat is vriendschap?
Vriendschap is een nauwe relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Het belangrijkste waar vriendschap op gebaseerd is, is op vertrouwen voor elkaar. Vrienden helpen elkaar. In zowel goede en in slechte tijden. Bij een echte vriendschap kijkt de een naar wat de ander nodig heeft en plaatst dat voor zijn eigen belangen. Vriendschap is voor mensen heel erg belangrijk. Je moet zorgvuldig met elkaar omgaan. De Griekse filosoof Aristoteles heeft een hele mooie definitie voor vriendschap: 'Ware vriendschap is de liefde voor de ander, omwille van de ander.'

Waarom is vriendschap over 100 jaar nog belangrijk? 
Ik denk dat vriendschap over 100 jaar nog steeds belangrijk is omdat je bij je echte vrienden altijd terecht kunt met je problemen. Ze helpen je in goede maar ook zeker in de slechtere tijden. Ze staan altijd voor je klaar. En andersom natuurlijk ook. Jij helpt je vrienden ook als het bij hen even tegen zit. Je kunt met ze lachen en huilen. En het is natuurlijk altijd wel leuk om met je vrienden in het weekend of in een vakantie leuke dingen te gaan doen, zoals bijvoorbeeld naar de bioscoop of om op stap te gaan. De centrale verwarming

Wat is een centrale verwarming?

Centrale verwarming (cv) is een verwarmingssysteem, waarbij de warmte die nodig is voor de verwarming van de kamers van een gebouw, centraal wordt opgewekt. Stoom, water of lucht wordt overgebracht naar de radiatoren van de kamers.
Centraal verwarmde huizen zijn gemeengoed geworden. Het blijkt, wanneer deze goed wordt gebruikt, de goedkoopste manier om een huis comfortabel te verwarmen. Het meest bekend is het systeem waarbij radiatoren in de te verwarmen kamers hangen. Ze worden voorzien van opgewarmd water dat via een leidingsysteem vanuit een centrale verwarmingsketel wordt aangevoerd. Bij een ander systeem wordt warme lucht via een kanalenstelsel in de kamers geblazen.

Waarom is de verwarming over 100 jaar nog belangrijk?
Ik denk dat over 100 jaar de verwarming nog steeds belangrijk is omdat je huis altijd lekker warm is in de winter. In de zomer staat de verwarming in de meeste huizen niet aan. Dan wordt alles verwarmd door de warmte van de zon. In de winter daarentegen staat de verwarming bijna altijd aan. Dan is er namelijk geen lekkere warme zon die alles verwarmd. Vooral iets oudere mensen gebruiken de verwarming veel omdat ze het sneller koud hebben. Als er geen verwarming meer zou zijn, zou het dus altijd koud zijn in huis in de winter.

  Ilse DeLange

Wie is Ilse DeLange?
Ilse DeLange is een bekende Nederlandse singer-songwriter. Haar volledige naam is Ilse Anoeska de Lange. Ze is geboren op 13 mei 1977 in het plaatste Almelo.  Ilse wist al toen ze jong was dat ze het leuk vond om op podiums te staan. Ze heeft aan vele talentenshows meegedaan en heeft verschillende ook gewonnen.
Ilse maakt vooral country muziek, maar ook pop muziek vind ze erg leuk.
Sinds 2013 is Ilse ook coach bij The Voice of Holland. En natuurlijk behaalde ze samen met Waylon, de tweede plaats op het songfestival in Kopenhagen met het liedje Calm after the storm.

Waarom is Ilse DeLange over 100 jaar nog belangrijk?
Ilse DeLange is nu een heel bekende artiest. Zij zal over 100 jaar niet meer bekend zijn. Wel zal muziek altijd belangrijk voor mensen blijven. Zolang als er mensen zijn wordt er al muziek gemaakt. De muziek zelf verandert steeds, maar het belang ervan niet. Muziek, zoals bijvoorbeeld van Ilse DeLange, maakt mensen vrolijk en laat ze plezier maken met anderen. Het kan daarnaast een steun zijn bij het meemaken van moeilijke momenten. Ilse heeft bijvoorbeeld een liedje gemaakt over het overlijden van haar vader. Dit kan ook voor andere mensen een steun zijn. Muziekwedstrijden zoals het song festival zullen er waarschijnlijk ook altijd blijven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten