woensdag 28 mei 2014

De selfies van Kjel van Wijk


Selfie 1: de Tower Bridge 

De Tower Bridge is een brug over de rivier de Theems in de Britse hoofdstad Londen. De brug is ontworpen door sir Horace Jones (1819 - 1887) en de bouw is in 1887 voltooid. De Tower Bridge is heeft een lengte van 244 m met aan weerszijden twee torens van elk 65 m hoogte. Tussen de torens in zijn 2 loopbruggen gebouwd. Deze zitten op een hoogte van 44 m boven het water. De functie van deze bruggen is de torens met elkaar verbinden en tegenkracht geven aan de hangbruggen die aan de zijkanten van de brug zitten. 

Waarom is de Tower Bridge over 100 jaar nog belangrijk?
Ik denk dat de Tower Bridge over 100 jaar nog belangrijk zal zijn,omdat het kenmerkend voor de stad Londen is. Het is een van de grotere toeristische trekpleisters van de stad, en als je aan de stad
denkt, komt ook al snel een plaatje van de Tower Bridge in je hoofd. Daarnaast zal de brug belangrijk blijven voor het verkeer dat dagelijks de rivier de Theems moet oversteken. En het zal in de toekomst, waarbij gebouwen en infrastructuur misschien nog moderner gaan worden toch een mooie herinnering zijn over hoe er vroeger gebouwd werd en hoe vroeger mensen rivieren overstaken.


Selfie 2: de auto
De auto ( volledig: automobiel ) is een vervoersmiddel dat miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks gebruiken. Het woord automobiel is een Frans leenwoord en komt van automobile. De auto is uitgevonden rond 1885, maar had van tevoren als een paar voorlopers. De Waalse Belg Etienne Lenoir bouwde in 1862 zijn eerste auto met
verbrandingsmotor. Deze technieken werden weer overgenomen door uitvinders uit verschillende landen, en zo werd langzaam de auto ontwikkeld, tot de Duitser Carl Benz in 1885 de eerste automobiel bouwde. Tegenwoordig worden auto's aan de lopende band gebouwd en is er ook een enorme keuze aan merken en typen auto'.
 
Waarom is de auto over 100 jaar nog belangrijk?
Ik denk dat de auto over 100 jaar nog belangrijk zal zijn, omdat het een van de gemakkelijkste
vervoersmiddelen is die we hebben. Je bepaalt zelf wanneer je ergens heen gaat en waar je naar toe gaat.
Zelfs als in de toekomst de wereld veel moderner zal worden, denk ik niet dat de auto uit het straatbeeld zal verdwijnen, omdat de auto niet alleen wordt ingezet voor mensen en spullen te vervoeren, ook omdat sommige auto's als kunst worden gezien, of omdat mensen er races mee houden. Daarom denk ik dat de auto over 100 jaar nog belangrijk zal zijn.  
Selfie 3: water
Water ( volledig: diwaterstofoxide ) is een vloeibare stof die bestaat uit een verbinding van 2 waterstofatomen en 1 zuurstofatoom. Water komt in 3 verschillende vormen voor: vast: ijs, vloeibaar: water en een gasvorm: waterdamp. Water is een vloeistof zonder kleur of smaak. Toch is deze vloeistof belangrijk omdat het leven op aarde voor een groot deel bestaat uit
water. Ook ligt 71% van de aarde bedekt met water. In totaal komt er op de aarde ongeveer 1,4 miljard km3 voor. 97% van al dat water komt voor in de oceanen als zout water. 
 
Waarom is water over 100 jaar nog belangrijk?
Water is over 100 jaar nog belangrijk omdat er geen leven op aarde mogelijk is zonder water. Ieder mens bestaat uit 65% water en ieder levend wezen uit circa 60%. Planten bestaat zelfs voor circa 80% uit water.
Ook heeft water voor bepaalde mensen of bevolkingsgroepen een speciale betekenis. Bij het katholieke geloof kent men het wijwater. Dit water is gezegend door een priester en vanuit de kerk worden meegenomen naar huis voor gebruik. En net zoals bij het rooms-katholieke geloof staat voor veel religies water symbool als een reinigend middel. Daarom denk ik dat water over 100 jaar ( en nog veel langer ) belangrijk zal zijn. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten