donderdag 17 april 2014

Selfies van Melvin Ye

Selfie 1: Ons restaurant
Ons restaurant; 'New Peacock', is sinds 1991 van mijn ouders, maar de grond zelf niet. Mijn ouders werken dus in de horeca, mijn vader is kok en mijn moeder caissière/serveerster. Vroeger woonde mijn familie nog op de verdiepingen boven het restaurant, best handig want mijn ouders konden meteen werken en ik kon binnen 5 minuten op (basis)school zijn. Later gingen we 5 minuten van het restaurant af wonen. Het restaurant ligt in een rustige wijk, maar dat betekent niet dat er weinig bezoekers zijn. Ons restaurant heeft veel klanten en is bekend in Hoensbroek en daar buiten.

Waarom is ons restaurant over 100 jaar nog belangrijk?
Ons restaurant is al ongeveer 20 jaar onze bron van inkomsten, mijn ouders werken hard. Ik ben hier geboren en opgegroeid, het restaurant is dus belangrijk voor mij en voor mijn ouders. Mijn ouders zullen zeker nog een tijdje het restaurant runnen, maar als ze op pensioen gaan, is de kans groot dat een van mijn broertjes (of ik) het restaurant overneemt zodat het niet verloren gaat. Ik denk dat het restaurant over 100 jaar nog steeds belangrijk is voor mijn ouders, mijn broertjes, mezelf en misschien zelfs voor de (toekomstige) klanten.
Selfie 2: De Chinese Muur
De Chinese Muur of Grote Muur is een uit aarde en stenen opgetrokken verdedigingslinie in het noorden van China. De ruim 6000 kilometer lange muur, moest het Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren. Het complex strekt zich uit van Shanhaiguan. De gehele verdedigingslinie, inclusief verdedigingsgroeven van 359 kilometer en 2.232 kilometer aan natuurlijke grenzen (rivieren, heuvels en bergen), heeft een lengte van 8.850 kilometer. De Muur is (nu) op veel plaatsen zwaar beschadigd of zelfs afgebroken. Daarom mag er op sommige stukken niet meer gelopen worden. Toch zijn er nog grote delen over. De Chinese Muur is in 1987 opgenomen door de UNESCO op de werelderfgoedlijst. In 2007 werd de Chinese Muur tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen.

Waarom is de Chinese Muur over 100 jaar nog belangrijk?
De Chinese Muur is één van de zeven wereldwonderen. Het is een speciaal en opmerkelijk bouwwerk uit de oudheid, vooral omdat je moet voorstellen dat deze muur van 6000 km lang helemaal zelf door de mens is gebouwd. Ik denk dat de muur over 100 jaar nog steeds een historische waarde heeft, sowieso omdat de muur een toeristische trekpleister is en behoord tot de zeven wereldwonderen. Ik denk ook dat de mensen in de toekomst zich de Chinese muur zullen herinneren als een indrukwekkend bouwwerk, dat laat zien wat mensen (in die tijd) tot in staat zijn en kunnen maken.
Selfie 3: De mobiele telefoon
De mobiele telefoon is een apparaat waarmee men draadloos kan telefoneren, met behulp van een netwerk van antennes. Mobiele telefoons maken gebruik van radiogolven en van telefooncentrales om binnen een bepaalde regio communicatie tussen de gebruikers mogelijk te maken. Vroeger hadden maar weinig mensen een mobiele telefoon. De mobiele telefoons waren meestal te zwaar en ze werkten niet altijd goed. Bij de eerste mobiele telefoons kon je niet praten en luisteren tegelijker tijd. Dus je moest wachten tot de ander was uitgepraat voordat jij iets kon zeggen. En je kon niet over je geheimen praten, want je kon de mobiele telefoon op de radio afluisteren.

Waarom is de mobiele telefoon over 100 jaar nog belangrijk?

De eerste mobiele telefoon, de DynaTAC 8000X kwam in 1983 op de markt. Sindsdien werden steeds meer nieuwe en betere mobiele telefoons van verschillende merken geproduceerd. De technologie ontwikkelde en leidde uiteindelijk tot de mobiele telefoons die we nu kennen. Tegenwoordig is een mobiele telefoon een pc op zakformaat; je kunt bijna alles wat een pc kan ook op je mobiele telefoon doen, van gamen tot social media. Ik denk dat de mobiele telefoon over 100 jaar nog steeds belangrijk is. Ik denk dan dat de technologie zich zo ver heeft ontwikkeld, dat bijna alles mogelijk is. Misschien is het later mogelijk om je mobiel in een beamer te veranderen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten