maandag 31 maart 2014

Selfies van Max Suzenaar

Selfie 1: Mijn broers Benno en Alex

Op de selfie zie je links mijn oudste broer Benno en rechts de op 1 na oudste broer Alex. Benno is inmiddels 20 jaar oud en Alex is nu 18 jaar oud. Beide van mijn broers doet momenteel geen studie, maar ze gaan komend schooljaar wel een studie doen. Benno in Amsterdam en Alex in Maastricht. Zowel Benno als Alex heeft op Sint-Jan gezeten en hebben beide een Havo diploma gehaald. Alex heeft tot de 2e Atheneum gedaan en is daarna overgestapt naar 3 Havo, waar hij ook 1 jaar in is blijven zitten. Benno heeft gewoon 5 jaar achter mekaar Havo gedaan.

Waarom zijn mijn broers nog over 100 jaar belangrijk?

Aangezien ze mijn broers zijn, zijn ze natuurlijk een belangrijk iets voor mij. Een leven zonder mijn broers zou ik me niet voor kunnen stellen aangezien je al vanaf je geboorte met ze leeft. Alex gaat ICT doen en misschien kan hij nog hele mooie webpagina’s ontwerpen en misschien wordt hij nog bekend ook. Benno gaat meer de architectuur in, en misschien kan hij hele mooie huizen ontwerpen die over 100 jaar nog steeds belangrijk zijn voor andere mensen.
Misschien (aangezien de gezondheidszorg vooruit gaat) leven mijn broers over 100 jaar nog wel. 

Selfie 2: De computer

Iedereen kent hem wel, de computer (of PC). De computer wordt tegenwoordig voor bijna alles gebruikt, maar de telefoon speelt ook een belangrijke rol. De computer wordt gebruikt voor: Gamen, Browsen en ook voor social media zoals Facebook of Twitter.
De computer werd voor het eerst in 1938 gebouwd door de Duitse fysicus Konrad Zuse, maar deze computer was niet geweldig en heel groot.
Een computer is opgebouwd uit verschillende onderdelen, maar de belangrijkste zijn:
-Een moederbord
-Een voeding om de onderdelen werkend te maken
-Een koeler om de computer koel te houden
-Een processor om de computer aan te sturen
-en een videokaart om mee te gamen (als je een gamer bent)

Waarom is de computer over 100 jaar nog belangrijk?

De techniek reist vooruit, maar ik denk dat er over 100 jaar nog steeds gebruik word gemaakt van een computer, maar dan wel een gemoderniseerde computer (touchscreen etc.). een leven zonder computer kunnen de meeste mensen tegenwoordig niet aan denken, want de computer word voor bijna alles gebruikt. Alles wat mensen niet op de computer doen, doen de meesten op hun I-device of Android device.
Zelf denk ik dat de computer over 100 jaar een nog belangrijkere rol gaat spelen op het gebied van architectuur. Misschien kunnen mensen over 100 jaar wel zelf een huis laten ontwerpen en die meteen laten bouwen, je weet maar nooit wat de toekomst ons gaat brengen.

 Selfie 3: Onze school; Sint-Janscollege

Sint-Janscollege is een middelbare school die lesgeeft op 4 soorten niveaus, namelijk:
-Gymnasium
-Atheneum
-Tweetalig VWO
-Havo
Het Sint-Janscollege is een grote school met 3 soorten plaatsen met lokalen, namelijk:
-De C-vleugel
-De B-vleugel
-De A-vleugel
De C-vleugel is voornamelijk voor de onderbouw (klas 1 t/m 3), de B-vleugel is meer gemixt, want in de eerste en de tweede klas krijg je Mens en Natuur in de B-vleugel, maar in de derde klas en hoger krijg je natuurkunde, scheikunde en biologie in de B-vleugel. In de A-vleugel vind je meer bovenbouwers dan onderbouwers, maar soms heeft 1 (of meer) van je leraren een vast lokaal in de A-vleugel en kom je er toch ookal ben je een onderbouwer.

Waarom is Sint-Janscollege over 100 jaar nog steeds belangrijk?

Sint-Janscollege is een school, en over 100 jaar moeten mensen denk ik nog steeds leren/studeren. Sint-Janscollege is dus een belangrijke plek in het hier en nu, maar volgens mijzelf ook nog over 100 jaar, alleen zullen de lessen heel anders gegeven worden als dat dat nu gedaan word.
Studeren is belangrijk, en op zo’n fijne school als Sint-Jan gaat dat ook goed. Ik vind daarbij ook dat deze school over 100 jaar er nog moet staan om de andere kinderen ook iets te leren wat ze in de toekomst ook nodig zullen hebben als dat wij nu nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten