maandag 6 januari 2014

De selfies van Kjell Bakker

Foto 1, het openbaar vervoer 
Ik ben pas nog op vakantie geweest naar Londen. Toen wij aan kwamen op het vliegveld dacht ik eraan dat ik de opdracht met de selfies voor school nog moest doen. We moesten met een heathrow-express trein van ons vliegveld (Heathrow International Airport)naar het centrum reizen. Hier vond ik mijn eerste goede mogelijkheid om een goede selfie te maken, namelijk met de verwijsborden die overal ophingen. Hierop kun je veelgebruikte openbare voorzieningen vinden. Op deze foto zie je de trein (links) en het vliegtuig (op het bord).
Waarom juist deze foto?
Het lijkt mij enorm belangrijk dat we later ook nog steeds deze voorzieningen tot beschikking hebben. Zonder openbaar vervoer kunnen we dagen, weken, maanden of zelfs jaren onderweg zijn om onze bestemming te bereiken. En zonder deze zouden we ook nog eens onze goederen moeilijker tot beschikking krijgen. Niet alleen het vliegtuig en de trein (die op de foto staan) zijn enorm belangrijk, maar ook de boot of bus. En ook al worden er nieuwe middelen uitgevonden (zoals een teleporter, wie weet) dit zal ook weer voor deze dingen gebruikt worden.

Foto 2, de moderne en karakterloze reclame op Piccadilly Circus
In Londen moet je natuurlijk Piccadilly Circus hebben gezien. Hier zag ik mijn tweede kans om een selfie te maken. Op de foto zie je natuurlijk een deel van Piccadilly Circus, maar wel het meest bekende deel van Piccadilly Circus, namelijk de enorme reclameborden op de gevel van oude gebouwen. Het is natuurlijk jammer dat voor deze borden de gebouwen moesten worden "geruïneerd", hierdoor zie je dat de nieuwe uitvindingen van de mensen nieuwe mogelijkheden biedt, maar ook oude blikken van deze plek kan aantasten. De ontwikkelingen bieden dus niet alleen maar goede punten. 

Waarom juist deze foto?
Je ziet hier dat er een nuttige, maar tegelijk ook lastige ontwikkeling, heeft plaatsgevonden (zie "wat is er te zien?"). Dit zal later ook nog voortzetten. We kijken nu even naar de goede, nieuwe mogelijkheden die dit kan brengen. Als dit later zal voortzetten zullen er zeer zeker nieuwe bedrijven gaan ontstaan die zich gaan specialiseren. Hierdoor zullen veel mensen weer werk kunnen krijgen. Maar ook doordat op dit soort borden reclame gemaakt kan worden gemaakt voor nieuwe producten zullen mensen werk kunnen krijgen. Daarom heb ik vooral voor deze foto gekozen.

En last but not least
Foto 3, de London Eye

In Londen moet je natuurlijk ook in de "London Eye" zijn geweest, het grootste reuzenrad van Europa. Je ziet de rivier Thames en de Big Ben op de achtergrond. Het rad van het reuzenrad is 135 meter hoog, weegt 1.700 ton en heeft 32 gesloten capsules. Vanaf het hoogste punt heb je een fantastisch uitzicht op heel Londen. Bij helder zicht kun je 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Thames. Bij de opening was het het grootste reuzenrad ter wereld. Het London Eye is het op drie na hoogste bouwwerk van Londen waarvan de top bereikbaar is en draait per jaar ongeveer 6000 keer rond.


Waarom juist deze foto?
Dit reuzenrad is een technisch hoogstandje en zal over honderd jaar mensen inspireren om hun grenzen te verleggen. Deze toeristische trekpleister zal over honderd jaar ook nog steeds veel mensen uit omgeving trekken. Dit levert veel geld op waardoor de stad nog meer zou kunnen uitblinken, mist goed besteed. Het zal ook nog steeds voor heel veel mensen een leuk en rustgevend uitstapje zijn. Ik heb hier ook mijn rust kunnen vinden. In het heden is dit een plek waar mensen elkaar makkelijk kunnen ontmoeten, mede door de grote bekendheid. Dit kan later ook nog steeds heel handig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten