donderdag 16 januari 2014

De selfies van Christian Michiels

Schachtwiel
Vroeger, tussen 1915 en 1969, was er een kolenmijn die de staatsmijn Hendrik heette. Hier werd voornamelijk steenkool uit de grond gehaald via grote schachten met een lift. Deze lift werd dagelijks meer dan 600 keer gebruikt. De lift die de kolen en de arbeiders vervoerde, werd aangedreven door een grote machine die met behulp van dit grote schachtwiel (zie foto) omhoog en omlaag werd gehesen. Dit grote schachtwiel is bedoeld om die periode te herdenken. Op de plek waar toen de staatsmijn stond ligt momenteel de Afnorth. De staatsmijn werd gesloten in 1969.

Waarom juist deze selfie?                                              
Ik heb deze selfie genomen omdat het de tijd van de kolenmijn herdenkt. Dit is circa 50 jaar geleden en blijft nog een hele tijd staan. Doordat de vraag naar steenkool steeds minder werd door de opkomst van gas en elektriciteit moest de mijn zijn deuren sluiten. In Nederland zijn momenteel geen werkende mijnen meer.Politie
Mijn tweede selfie gaat over de politie. De politie zorgt voor de veiligheid in ons land en is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. De politie zorgt bijvoorbeeld ervoor dat bij diefstal de dief wordt opgepakt en dat we veilig kunnen slapen 's avonds. In Nederland werken zo'n 100.000 mensen voor de politie. Je hebt verschillende mensen die bij de politie werken. Je hebt bijvoorbeeld politieambtenaren, agenten die opsporingen en onderzoeken verrichten, handhavers etc.  


Waarom juist deze selfie?                                                   

Ik heb deze selfie gemaakt omdat de politie een belangrijk handhaver in het dagelijks leven is. Ik heb de selfie ook gemaakt omdat de politie al min of meer in de Middeleeuwen begon. Dat kwam doordat steden geld konden vrijmaken voor een schout (het hoofd van politie). In de Middeleeuwen was namelijk veel sprake van diefstal.  

Religie
Het geloof is een belangrijke zaak in ons bestaan. In Nederland is het grootste deel van de bevolking Rooms-Katholiek of hervormd. Het geloof ontstond in de Romeinse tijd, 200 jaar voor Christus. Het geloof ontstond door een eeuwenoud verhaal over Jezus Christus. Het eerste geloof dat bestond was het jodendom. Hieruit ontstond het Christendom en islam. Het geloof is en blijft een onderdeel van ons bestaan en zal er beslist over 100 jaar nog zijn. 


Waarom juist deze selfie?

Ik heb deze selfie gekozen omdat het geloof al ruim 2000 jaar een onderdeel van ons bestaan is. Dit zal over 100 jaar vast nog zo zijn. Mijn selfie is gemaakt met als achtergrond een christelijke kerk. Hier wordt Jezus Christus herdacht. Geen opmerkingen:

Een reactie posten