donderdag 19 december 2013

De selfies van Fleur Visser


Selfie 1 -> Nelson Mandela 


Nelson Mandela werd geboren in  1918 in  Zuid-Afrika. Daar leefden blanken en getinten. De blanken voelden zich beter en gebruikten de getinten als slaven, zij mochten bijna niks meer.
In 1944 wordt Nelson Mandela lid van het ANC (Afrikaans Nationaal Congres). Het ANC voert strijd tegen de apartheid van de blanken in zijn land. Mandela zet voor het ANC een professionele verzetseenheid op: Oemkhonto We Sizwe. Dit betekent "Speer van het Volk".
Met deze verzetseenheid streed hij tegen de ongelijkheid van de blanken en getinten. Hij kwam daardoor 27 jaar in de gevangenis.
Op 11 februari 1990 verliet hij de gevangenis. Vier jaar later werd hij de eerste getinte president van Zuid Afrika.
Jammer genoeg is hij 6 december 2013 op 95-jarige leeftijd overleden. 


Waarom ik denk dat Nelson Mandela over 100 jaar nog belangrijk is?

Nelson Mandela heeft veel betekend voor de getinte mensen in Zuid-Afrika. Hij is heel belangrijk geweest, en ik denk dat hij ook in de komende 100 jaren heel belangrijk zal blijven. Ik denk dat veel mensen iets van hem kunnen leren. En in de afgelopen jaren hebben ook veel mensen iets van hem geleerd.
Hij leeft nu dan misschien niet meer. Maar zijn ideeën blijven altijd bestaan. En ik hoop dat de meerderheid van de mensen zijn ideeën gaan naleven. Dat er geen apartheid meer is en dat er niet meer zoveel gediscrimineerd wordt. 

Selfie 2 -> de zon

De zon is een ster van middel grote klasse. Ze is het zwaarste object in ons zonnestelsel.

De zon is een belangrijke energie bron, misschien wel de belangrijkste. Ze is eigenlijk niks anders dan een grote vuurbol. Deze grote vuurbol verwarmt onze aarde. Als de zon er niet zou zijn dan zou de hele aarde afkoelen. Er zou dan een ijstijd ontstaan. De mensheid zou dan met grote waarschijnlijkheid ophouden te bestaan.

Ook geeft de zon veel recreatie mogelijkheden, want veel mensen gaan als ze vakantie hebben naar de zon. Omdat het leven met de zon er gewoon wat zonniger uitziet!! Haha


Waarom ik denk dat de zon over 100 jaar nog belangrijk is?

Zonder zon kunnen wij niet leven. Als we geen warmte meer op aarde zouden hebben, dan zou de mensheid uitsterven. Dus over 100 jaar is de zon nog zeker heeeeeel belangrijk, want een leven zonder zon is helemaal niet mogelijk.
Ook zorgt de zon voor zonne-energie. Veel mensen laten zonnepanelen op hun dak zetten. Om zoveel mogelijk elektriciteit op te wekken door middel van de zon.
Of het nu is om de aarde op te warmen, elektriciteit op te wekken of om gewoon lekker op vakantie te gaan naar de zon. De zon zal altijd belangrijk blijven voor het leven op aarde. 

Selfie 3 -> de Auto

Een auto of automobiel is een zelfstandig voortbewegend rijtuig om mensen, voorwerpen en/of dieren te verplaatsen.Voor de aandrijving worden hoofdzakelijk verbrandingsmotoren toegepast. Alternatieve aandrijvingen zijn de hybride aandrijving, en de elektrische aandrijving met accu’s of een brandstofcel als energiebron.
In Nederland dienen motorvoertuigen regelmatig een Algemene Periodieke Keuring (APK) te ondergaan om aan het verkeer te mogen deelnemen.
Tegenwoordig worden auto's  meestal gemaakt van metaal of kunststof. Een personenauto heeft meestal vier wielen die (tegenwoordig) voorzien zijn van luchtbanden. Een enkele keer komen drie, zes of acht wielen voor.


Waarom ik denk dat een auto over 100 jaar nog belangrijk is?

Een auto zal veranderen in de vorm hoe hij eruit ziet, maar een auto zal altijd belangrijk blijven, om mensen, goederen en dieren te verplaatsen.
Er zal veel onderzoek gedaan worden, om te kijken hoe je een auto nog sneller of zuiniger kan maken. Ook zullen er nog veel verschillende types aan automodellen worden ontwikkeld.
Dus als het nu gaan om het verplaatsen van goederen, dieren of mensen of gewoon omdat je auto's mooi vindt, auto's zullen altijd belangrijk blijven voor de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten